bnoplwk2
1999.07.20
|
|
0 0
10
|
Kedves tgsz,
Amit én tudok róluk az az, hogy van a nagy kelet páholy (ahová a magyar kőmijesek is tartoznak) illetve van a tradicionálisabb angol. Ez utóbbiban alapnorma a keresztény hit, mig a franciaország központú nagykeletben nem.
zerintem te belekevered szegényekbe az Illuminátusokat, ami egy külön gitt egylet és sajnos erősen beleépült a szabadkőműves mozgalomba, de az utóbbi időben mintha sikerülne kiszorongatni onnan. A Szabadkőművesség mindig is egyfajta szellemi high society volt, amley világméretekben befolyásolta a politikát, de szvsz sohasem negativ, egoista, öncélú módon. Legjobb tudomásom szerint Pl Makovecz Imre is szabadkőműves és talán őróla nem lehet azt mondani, hogy a magyar közélet negativ figurája volna, habár igen markáns alakja annak :-)))
A Királyi magyar tv csinált róluk kb másfél éve dokfolmet, ami igen jó szvsz, informativ, pontosabban elmondják benne a nagykelet tagjai a szabadkőmijességről azt, ami szerintük a publik számára fontos, érdekes lehet..
Én úgy látom, hogy nem ellenségesek. Vannak ehhez hasonlo körök Rotay, Lions, Mensa Hungariqua, de a szabadkőművesek mozgalma a legrégib... |
|