krnemarika Creative Commons License 2020.07.11 0 2 5140

Sajtos mangold:

 

A szárától megtisztított leveleket megmossuk, forró vajba forgatjuk. Sózzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval, és kis lángon fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül a levét elpárologtatjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, s hagyjuk, hogy a sajt ráolvadjon.

 

Mangoldsaláta:

 

Hagymát pirítunk, s beletesszük a megtisztított, vágott szárakat. Sózzuk, borsozzuk, citromhéjat, babérlevelet teszünk hozzá, majd kevés vízzel felöntjük, s puhára pároljuk. Paradicsompürét adunk hozzá,cukorral ízesítjük. Hidegen fogyasztjuk.

 

Mangoldos palacsinta:

 

A szárakat kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajban pároljuk, liszttel megszórjuk, s egy pici főzőlevet adunk hozzá. Ne legyen híg! Sózzuk, borsozzuk,  s besűrítjük.Elhabart tojásokkal rántottaszerűen megsütjük.

A kisütött sós palacsintákat ezzel a töltelékkel töltjük, feltekerjük, és tálra téve átforrósítjuk, s reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

 

Előzmény: krnemarika (5139)