zsoooc2 Creative Commons License 2020.07.07 -1 0 3250

Összetévesztesz engem valakivel, ezt benézted. Mikor Sorosoztam, meg libsiztem itt? Soha. Semmilyen másik fórumon sem, nem az én stílusom, tőlem ilyet sehol nem olvashattál.

A koronára visszatérve pedig tény, hogy az egyes országok máshogy számolják a halottakat. Pl. a szlovákok csak és kizárólag azt számolják Covidos áldozatnak, aki kétségtelenül, egész biztosan a Covid miatt halt meg, míg nálunk (és sok más országban) mindenkit ide vesznek, akinek a szervezetében közvetlenül a halála előtt jelen volt a vírus, tehát valamilyen szinten hozzájárulhatott a halálához. Mindenesetre a halálozást 1M lakosra célszerű nézni, és bár nincs még vége a világjárványnak (majd a végén kell értékelni), egyelőre nincs okunk szégyenkezni, Európában a jobbak közé tartozunk. Lényegében önmagában a halálozás nem egy tökéletesen összehasonlítható szám, ugyanakkor itthon európai viszonylatban azért kevésbé voltak szigorúak a korlátozások, illetve az is igaz, hogy nem terhelődött túl az egészségügy. Ezek tények, politikától függetlenül. Ugyanakkor valóban csináltak hülyeségeket is pl. kórházi ágyfelszabadításokkal kapcsoltban, illetve a lélegeztetőgépes ügyek is több, mint gyanúsak...

Előzmény: utazgatok ideoda (3249)