nyemcsok75 Creative Commons License 2020.07.07 -1 0 47974

Üdv. 

Kőszegen árul egy ember egy JDM Titán mopedautót. Manuálisváltó,Yanmar motor. Kép a Jófogáson. Nem egy közlékeny ember amikor rákérdeztem a váltó tipusára és a beszerelés mikéntjéről. Számára az irreális ár megszerzése volt csak a fontos. Na árulja csak tovább. Tőle se sokkal többet tudtam meg. 

Annyira jó lenne valóban látni ,ha már nem is próbálni. Ha a variátor hangját ki lehetne iktatni halkabb lenne. 

Persze,hogy nemegy személyautó csendessége a cél. :) 

Az irreális álom lenne. A blok a kaszni valóban potenciális hangforrás. Szélmalom harc lenne mindaszt kiszűrni. Mire sikerülne egy vadonat új kisautó ára lenne belesürítve a 2000- res évjáratú járgányomba. Nonszensz. Pár DB hagtompítást sikerült az utastérbe eszközölni. Már azzal elvagyok. De a motortér .. 

Ötletet adtak,hogy miért nem személyautó motorterének a hangtompítójával próbálkozok.  Vagy bontsamle a motor bölcsőjét tokkal vonóval és a tűzfalra púrhabos szórást . Aztán mindent vissza. 

Mondjuk mindettől a motortérbe akkor is lesz marad a zaj. Nem a motor hanggal van a bajom. Igazából a motornak az a kompresszor hangja tetszik. De a variátor hangos. Hiába van csapágyazva. Igazából azt a hangot szerettem volna kiszűrni. 

Belegondolva a kis fordulat a városba lóerő hiányába felvetés álja a helyét. A nagy zene meg ( már a csend nagyobb örömet okoz) inkább nem megoldás . 

Anno a trabinál volt ez a poén! Minek kell a trabiba nagy zene? Hogy ne halld a motor hangját!