diospyros Creative Commons License 2020.07.01 0 0 44882

bocsánat, csak belelendültem az írásba, stand-up comedy stílusban, mókás fazon vagyok,

persze hogy nem gondoltam komolyan, vicc volt:

"...inkább mérgeződjél meg te..." meg hogy én majd a vevőket mérgezem.

tudjuk, ismerjük a tavalyi és előtti hosszas és bonyolult értekezéseket-vitákat a témában (utána olvasható kereséssel, aki akarja látni), nem hozom elő a részleteket. akkor azért írtam, mert érdekes adalék a paw-hoz, és hogy azért tudjon róla, aki akar. és persze a vita nem dőlt el!

ha lesz majd eladó paw-om, azért a vevőknek elmondom, ne egyenek túl sokat (hányinger, hasmenés lehet az azonnali hatás, érzékenyeknél.) de ez kb. olyan, mint a gyógyszertájékoztató, amin szinte minden fel van sorolva: hányás-fosás-kiütés-szédülés, kettőslátás, halál :) aztán egy egyszerű gyógyszer. amit, van aki naponta eszik...

másrészt TÉNY, hogy azért ásattad ki, mert nem ízlett (de talán a tudat is belejátszott, h minek egy gyümölcs, aminek nem biztos a pedigréje, akármit is okozhat hosszú távon, fogékonyaknál, na de ki az?), hiszen tény, mivel extrém ízű, nem lehet sokat enni belőle. te meg egyedül vagy, annyit nem tudtál volna megenni, amennyit teremhet, pár év múlva. meg már akkor is ha jól emlékszem az egyik termett vagy 20-30 db-ot. a gondoskodás és a nagyon jó talaj!

ennyit tényleg nem jó megenni, én is 5-10 db-ban maximalizálom éves fogyasztásom.

ezért meg minek egy fa egy kicsi kertbe? nálam elfér 3 hektáron :) de itt sincs több, mint 6 fa, miközben mindenből van vagy 15-20 fajta (ha csak az olyan marginális fajokat nézem, mint a cseresznye, 16 fajta..., mandula 14 fajta, szilva is vagy 15, stb.)

szóval megértelek, van az a kis mennyiség, ami után meg lehet unni. persze ízlések és pofonok is.

remélem nincs harag! :) ;)

Előzmény: 55judit (44869)