ds9 Creative Commons License 1999.07.13 0 0 1723
Hát igen, a nyári moziszezon elég erős, ez nem az a december- március amikor a Titanic volt a nyerő.
A SW-nak ugyan csökken a vászonszáma, de ez lehet, hogy nem rossz, mert így kevesebb teremben lehet, hogy hosszabb ideig érdemes lesz műsoron tartani.
Május 27-én, amikor először láttam Orlandoban, egyszerre több mint 5 teremben futott és mit mondjak sosem láttam úgy a filmet, hogy tele lett volna a mozi ( max. negyedház ), kivéve New Yorkot ( Manhattan ), ahol alig volt mozi ami adta volna ( máig nem értem ) és a reggel 9.45-ös előadás is 85%-os volt.
Jó Orlandoban lehet, hogy a népek napközben a Universal, a Disney és a Sea World nevü theme parkokban mulatták az időt és ezért délután nem jártak moziba, mint én.
Egyébként ott ( Orlando, Florida ) az egyik moziban volt külön, SW bejárat, ahol csak a SW jeggyel lehetett bemenni és kaptál kezedre pecsét, hogy nehogy más terembe menj be. A Disney féle Pleasure Island-en ellenben ( 21 termes mozi ) nem volt semmi pecsét meg külön bejárat. Tehát fel is volt fújva egy kicsit a dolog az elején.
Nyilván sokan nem mentek el megnézni a filmet az első hetekben, mert a bevételek heti ( teljes heti ) lebontásban még mindig 10 millió felett vannak.
Most, hogy már kevesebb vásznon adják nem biztos, hogy ez automatikusan a bevételek drasztikus csökkenéséhez vezetnének ( most majd max. a termek nem 1/4 hanem 1/2 házzel mennek majd ( vagy nem ).
A film kifutása még nagy, ha sokáig műsoron marad akkor azt a közel 90 milliót ami ahhoz kell, hogy a SW ( 1977 ) No.2 helyét elfoglalja még be tudja hozni.
A Titanic pedig majdnem biztos, hogy a 450 millióval kezdve meg fogja tartani a bevételgyorsasági rekordját.
Múlt héten már megadtam a linket a Titanic/Star Wars táblázatokhoz ( számszerint 2 db ), legyen már valaki olyan helyes, hogy rakja már be ide táblázat formájában, mert elég jól mutat, látványos, áttekinthető és én találtam :))

Tegnap volt update, tehát friss:

táblázat 1 + 2 :http://www.the-movie-times.com/thrsdir/titanicVSmenace.html