árnyékgyuri Creative Commons License 2020.06.28 -1 3 144

Én ezt nem értem. Akiket én ismerek, azok általában nem lelkes fidesz pártiak, de mivel képzett emberek, jórészük (akiket még nem billentett át a határon a sok undorító fideszes hülyeség) nagyon józan megfontolásból -minden ellenérzésük mellett -  a fideszre szavaznak. Ok: 1 kulcsos adó+gyerekkedvezmény. Ennél jobbat a jól kereső intelligens fiataloknak és középkorúaknak senki nem ígért, és nem is törik magukat, hogy bárki racionális megfontolásból ebből a rétegből a nemfideszre szavazzon. Simán rámennek az érzelmekre, kultúrharcra stb. Lehet, hogy bejön, de ettől még csak politikailag racionális. Én egyetlen épkézláb gazdasági modellt nem hallottam, ami überelné a fideszét. Pl. most ugye elektromos számla=iszonyú bevétel kekec nélkül, mert ki tenné fel a kezét: adócsaló vagyok nem kötöm be az apehot! A fidesz rengeteget tett a gazdaság fehérítéséért, ezzel a társadalmi egyenlőségért. Tehát nem olyan egyoldalú a kép, hogy a képzetlenek. A képzettebbek nem fideszpártiak, de nem is hülyék, ha sikerül őket a kultúrharcos dumával átbillenteni, akkor kb. 2-3 év múlva rájönnek, hogy a saját érdekeik ellen szavaztak és nem kaptak érte semmit.