Alfred:
"Ma Budapesten egyáltalán nem, vidéken pedig csak nagy vonalakban tartják be a kerékpárosok a KRESZ szabályokat.
Jogszabály írja elő a kerékpár kötelező tartozékait - na, ezekből_semmit_nem szerelnek föl a kerékpárosok. Vidéken egyszerüen lerohadnak a kerékpárokról a lámpák, Pesten pedig a divatos terepbicikliken már a boltban sincs. "
Na ne mondd. Elárulok egy titkot: Nappal az emberek többsége nem rakja fel a bringájára a lámpát, mert mi a francnak. Éjjel nem láttam még olyan embert aki lámpa nélkül ment. Ennyit a lámpákról.
A további kötelező tartozékokrat pedig nemes egyszerűséggel a "faszság" kategóriába sorolom. Ilyen pl. a csengő is, ugyanis a gyalogosok, akiknek elvileg szól, leszarják. Aztán, hogy a kötelező tartozékoknál maradjunk, a két egymástól független fék többnyire megtalálható a bicikliken. A névtábláról azt se tudom hogy micsoda, de nem is érdekel.
Az ajánlott alkatrészek között nálam külön kedvenc a "karos szélességjelző prizma" és a "visszapillantó tükör", melyek nem jók semmire azonkívül hogy beleakadsz velük mindenbe, ellenben jól letörnek a legkisebb ütéstől is.
Egyébként én azért megnézném azt a fickót, aki a körülbelül két és fél kilót nyomó GT bringájára ilyeneket szerel. :-)
Az autósok ellen az a legjobb módszer, ha nem vagy egyedül! Ha ketten vagytok, akkor már nem mer leszorítani.
Meg egyébként is, egyedül bringázni Bpesten öngyilkosság.