Manapság keveset olvaslak benneteket (szabadság, miegymás), de azért így is érdekes.
Szóval: a "Nagy Láz" idején én is láttam az ominózus Z verziót. A könyvvel pedig még épp nem végeztem. Annyi már most is leszűrhető számomra, hogy aki nem perfekt angolból - tartok tőle, hogy a magyar SW rajongók túlnyomó többsége nem az - annak bizony nem gyszerű dolog kihámozni a felszín alatt megbújó lényeget. Viszont a könyvből minden tisztán és egyértelműen világossá válik. Számomra teljesen egyértelmű ma már a Palpatine személye körüli (a fórumban is fellelhető) kétely. Bár arra még nem kaptam választ, miért éppen a Naboon történik a cécó, vagy pontosan hogyan is találta meg barátainkat a Tatuinon Palpatine. Persze ötletem az lenne, de attól még tovább döglenek a birkák, mondaná az öreg székely. Majd a könyv végére talán kiderül.
Egy szó mint száz, szerintem egész nézhető film sikeredett belőle, a mese folytatódott (vagyis elkezdődött). Látványát tekintve kiváló. Természetesen senki ne állítsa párhuzamba Hamlettel.
Számomra a rengeteg droid felvonultatása volt kissé unalmas. Már-már ellentmondásba keveredik azzal, hogy ilyen fene nagy technikai háttér emberi szóval érintkezik egymással (nesze neked Artu).
Azért igenis SW ez a film is, ez elmúlt húsz év nem szabad, hogy túl nagy várakozással töltsön el bennünket. Az idő mindent megszépít, és a trilógia amúgy is magasra tette a mércét.
Ja, a fiam persze csillogó szemekkel nézte...
HT