"Szomorú, hogy Te és a barátnőd így vagytok a dologgal..."
Ez alatt nem nagyon értem, hogy mire gondolsz, de amit értek, az úgy gondolom, hogy esetemben nem nagyon állja meg a helyét...
Én vagyok annyira felelősségteljesen gondolkodó, hogy fölfogtam ennek a dolognak a fontosságát, és e szerint élem az életem, és irányítom ezzel kapcsolatos cselekvéseim. Mindazonáltal hazudnék, ha azt mondanám, hogy semmi extra nincs abban ha egy idegen férfi - tök mindegy, hogy orvos - belenyúl az ember testébe, egy meglehetősen intimnek számító helyen. Tudom, hogy ezt úgy kellene fölfogni, hogy ugyanolyan testrészem mint a szám, de a több generáció óta belénk ivódott szemérmesség/gátlás ezt számomra - és még sokak számára - ezt nem teszi lehetővé.
Mr Spock, az, hogy a "gyerekek" gátlásosságból nem mennek gyógyszert feliratni, ez nem érv az abortuszpártiak kezében. Sajnos ez így van. Lehet hogy sok értelmes, józanul gondolkodó szülő ezt a dolgot megfelelő hatékonysággal tudja kezelni a serdülő gyerekeinél, de ne felejtsük el, hogy nem vagyunk egyformák. Olyan hihetetlen mérvű tudatlanság, gátlásosság, szégyenlősség van még mindíg a pontenciális szülők körében, hogy el sem tudod képzelni. Amikor én ilyesmivel találkozom, én is csak pislogok, hogy "te jó isten, hogy született ezeknek az embereknek gyerekük!". Az ilyen emberek valószínüleg akarva-akaratlanul ezt a fajta gátlást óhatatlanul továbbadják srácaiknak is. És ezt vagy sikerül a kölöknek levetkőznie, vagy nem.
Ne értsetek félre: én nem azt mondom, hogy ez fölmenti a gyereket, és azt tartom jónak ha nem megy nőgyogyóhoz. Egyszerűen csak tudom, hogy mi zajlik a fejükben, mi irányítja őket ezzel kapcsolatban. Ezért úgy tartom, hogy elsősorban a szülőket kellene "nevelnünk" és leszoktatnunk a gyermekeik előtti szemérmességről, szégyenlősségről. Tényleg úgy kellene kezelni a szexualitást és minden ezzel kapcsolatos dolgot, mint bármelyik másik élettevékenységünket. Ez viszont nem megy egyik napról a másikra, és ezt nem segíti elő az abortusz igénybevehetőségének korlátozása. Ez csak tüneti kezelés lenne, és nem az alap dolog megszüntetése.
Abortuszra elmenni semmi esetre sem kisseb félelem, mint rutin vizsgálatra, vagy gyógyszer feliratásra, csak ott már nincs menekvés...Ezért mennek el oda többen.