madpapa2 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 15548

Ha ennyi idő alatt nem adott életjelet magáról, akkor ezzel minek kísérlezetni? Egy facsemete ha vitális, odadobod a földre és legyökerezik. Túlzással. Azt a fát én kiszedném a földből és megnézném a gyökereit, hogy mi a helyzet vele. Nagy kár nem fog érni vele. Nekem volt egy facsemetém, ami ellen mindent elkövettem, hogy elpusztuljon. Persze nem tudatosan. Ki is dobtam, majd egy hét múlva úgy gondoltam, inkább elültetem ( 2018 ). Az idén olyan csodásan virágozott, hogy lefényképeztem. Egy csoda volt.

Szóval az idén tavasszal, ha nem figyeltél a facsemetéidre és nem öntözted, azok bizony beálltak és nem mozdultak semerre. Akár ki is száradhattak. Nekem is az idei körtéim úgy indultak csak meg, hogy hordtam rájuk a vizet. Addig se kép, se hang. Szóval teljesen felesleges hónapokat várni rá szerintem. 1-2 hónap alatt meg kell hogy induljanak a szemek.

Másik. Az ültetőgödörbe nem szabad túltolni a trágyát, mindenféle szereket. Esetleg egy kis foszfor, káliumtartalmú de nem klorid formájú műtrágya. Nitrogént kerülni, ergo friss trágya se menjen bele. De nem szabad túlzásba esni.

Előzmény: 1házas (15542)