vanyi94 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 11677

Szerintem is lesz majd a 3-as villamosnak ellenirányú párja, csak ezt szerintem még nem kommunikálják. 

Én a 2-es villamos mellé most visszatenném a 15/15Y-os autóbuszjáratokat úgy, hogy új kapcsolatokat hozok létre. A déli végállomásuk felől jönnének a mostani útvonalon, majd Hunyadi János u - Mester u - Csemete u - Dózsa György u - Füredi út - Böszörményi út útvonalon közlekedhetne. Így a Malompark is összeköttetésbe kerülne a Böszörményi úttal és az agrárral.

Ha megépül a 3-as villamos, azt a Komáromi Csipkés György térig mindenképp el kell hozni, mert úgy a busz karavánokat meg lehet szüntetni. A 25, 25Y, 37, 41, 45 járatok a keleti végállomások és a Komáromi közt járatnám, a 11 és a 41Y ágát pedig összekötném egy Komáromi Csipkés György tér - Hétvezér u - Diószegi út - Lahner u - Létai út - Komáromi Csipkés György tér körjárattal. 

A Tócóskertben a 12, 19, 30/30A járatokat meghagynám, de szerintem még a 22/24 is maradhatna. 

A trolit szerintem nem számolnák fel, mert nem egyforma útvonalon haladnak. Meg Szegeden is van közös villamos - troli sáv, szóval mehetnek együtt is.

Engem az érdekelne a legjobban, hogy a 100-as vasútvonalon hogy vezetnék át a villamost. A mostani felüljárón, de akkor kell egy külön sáv neki, hogy ne álljon a dugóban, vagy pedig aluljárón át fog menni.