Üdv
Hú de ideges lettem amikor végigolvastam a topicot és előjöttek belőlem a saját esetek. Pedig jó a topic.
Nekem eddig ötször kellett felmenekülnöm a járdára mert az autósok nem vettek észre (egyszer egy útjelzőtáblában álltam meg) és az öt autósból négy nő volt. Mindennapi félelem nincs bennem, de tudom ha elég barom az autós a biciklis nem mindig mentheti meg a saját életét.
Gyurka - hasonló eset történ egy kedves ismerősünk (most már ex, a rendőr hallálra gázolta) fiával. A rendősrök még a nőknél is rosszabbak.
A bicikliutak némelyike nem rossz. A motoros buziknak én mindig beszólok. A gyalogosok ki tudja miért általában az út közepén mennek, ha ötfős a család akkor kézenfogva egyszakaszban. Ha épp ideges vagyok akkor én nevelem az ilyeneket. A lehető legközelebb megyek el mellette. Néhányszor már csaptam el tagokat, ilyenkor mindig nekik áll feljebb, de szóban is kapnak. A legtrébb a Római melletti út. A múltkor látom hogy egy nő sort előz és egyenesen felém tart. Lefékeztem de ő mintha nem is látott volna, egyenesen belémszált. A megdöbbenéstől szólni sem tudtam (szerencséjére) A kereket meg cserélhettem.
hzolee - Én mindig átmegyek a piroson ha nincs veszély, az autóúton megyek ha túl zsúfolt vagy szar a bicikliút. És? Mást nem szoktam akadályozni a saját veszélyeztésemhez meg kinek mi köze? (már sok húzos esetem volt de egyik se ilyen szituból) Rendőr szerintem nem tudna elkapni egy ügyes biciklistát. A biciklisták károkozását meg komolyan gondoltad? Imádom a természetet ahohy a legtöbb biciklista, és állítom még a Normafánál sem szenved szinte semmit tőlünk a jó öreg anyaföld.
Monthy