M41 2181
2020.06.21
|
|
0 0
1393
|
Sziasztok, a héten meg volt a kontroll magánban, és a zúzás sikertelen volt az elakadt kő továbbra is megvan a hólyag előtt és a vesében is mind két oldalt,- 3-4-5 mm kövek nem is egy plusz homokocska is van a jobb oldalt! Az orvos teljesen rávágta UH kép alapján, hogy kalcium oxalát kövekről van szó! Én ezt furcsállottam napokon keresztül, hogy kép alapján ezt hogyan, beszéltem más orvossal és ismerős orvossal is mert van a rokonságban nem is kérdőjelezem meg a több éves tapasztalatukat hisz nap mint nap ezt csinálják. Ismerőstől is ezt a választ kaptam, UH képek vetületi formáit egy tapasztalt orvos már tudja! Aztán tovább gondolkoztam, bár kövezetek meg ha nem lehet igazam az elméletben, tavaly már azt is diagnosztizálták, hogy a prosztatámban is van kő egy 4,5mm . Nem tudom itt kinek van kinek nincs hasonló, bár ezek már 40 év fölött előfordulnak, mindegy ez egy más téma nem is ez lenne a lényeg, hanem ezek a kövek amúgy szintén kalcium foszfát kicsapódás miatt jönnek létre, más erre nem is jellemző! Azt akarom ezzel kifejezni, hogy így a megállapítás között van némi összefüggés. És itt szeretnék vissza térni ezekre a vese kövekre. Valaki próbált esetleg így az étrenden alakítani, formálni az életén ezen kizáró tényezők, étrend diéta? Most sikerült találnom egy dietetikust csütörtökön megyek hozzá annyit vázalt fel, megoldható, orvosi papírok, leletek stb... minden esetre nagyon kíváncsi leszek rá. Az interneten olvastam ezen problémákat, hát nem egy kecsegtető, mik a kiváltó okok, mit kerülj mint ne, persze itt van még az örökletes hajlam is. De esetleg egy kis vissza szorító remény, vagy lassítás??? Nem tudom valaki próbálkozott e már ilyenen, vagy átrendezte életét és esetleg hiába... |
|