hihoha Creative Commons License 2020.06.20 -2 0 2853

H. Bernát 10 perce
0 0 160327

Te tettel egy allitast, en kertem, hogy igazold. Amivel semmifele osszefuggesbe nem hozhato vargacsabazassal jossz es teszel fel nekem engem nem erdeklo es a keresemet nem erinto kerdeseket. Es halmozott badarsagokat teszel hozza. Ennyire unatkozol? Tehat 1 nanometert nem mentunk elobbre: nincs igazolasod 895 elotti magyar nyelvusegre a KM-ben. Es ez nem szegyen, hiszen masnak sincs. Es senki mashoz nem tudod kotni a magyar nyelvet, mint a Volgan tulrol 820 korul attomlozott leendo honfoglalokhoz. Es a magyar nyelvet nem tudod mashova besorolni, az urali nyelcsaladnak mondott nyelvi csoorton kivul, a nyelvtudomany elfogadott eszkozrendszerevel.

A korlatozottan rendelkezesunkre bocsatott idot csak fecserled.

Előzmény: Carnuntum (160321)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Volgán túlról? honna szopod ezt ki? A kristálygömbböl? Anyonymus az alsó Volgáról beszél, ami északon van, és a közelben.

Nyelvtudomány? Na akkor az olyan gügyeség, mint némely dolog amit Carni mond.

Semmivel nem lehet a germagyart a finnugorhoz kötni, csak a germánhoz.

Talán nem beszélek érthetően az érveimmel? finnugort nem is lehet bizonyítani, egy feltételezés, hogy a germagyar nyelv az ő hozzájárulásukkal j9ött létre, nem több.

Milyen eszközrendszer?

A legutóbbi érvem a drehen , biegen három indogermán gyöke volt:

sker, ker: hor, her, szekr

keue: hu, hony

geu: ku, kony

Még ebből is lehetne látni, hogy a magyar germán, ahogy oly sok minden másból.

Milyen eszközrendszer már az amelyik egy geu-keu nyelvben mondjuk felhoz egy szláv szót ami keue-keue és a magyarba, germagyarba akarja illeszteni?