Már alig várom ;-)))
Az 5-6 mázsa azért "cél" mert elfogyasztható és ez csak a vörös.
Fehérrel kiegészítve akkor sem hiszem, hogy több kellene 10 q-nál de tévedtem már ennél nagyobbat is.
Ha nagyobb mennyiség lenne akkor valami érlelhető fajtában kellene gondolkodni és akkor le kellene cserélni a meglévő nagy űrtartalmú hordókat.
Persze, palackozni is lehetne, lerakni a pincébe és fogyasztani azokban az években mikor az időjárás beszedi a vámot.
Valamikori vegyészként természetes volt a borteszt kipróbálása azonban egy mély-vörös kékes beütésű borban még hígítás esetén is nehéz az átcsapási pont megállapítása.
A későbbi összehasonlíthatóság miatt is, vittem mintát 2x laborba, hogy legyen valami fogalmam a bor összetételéről illetve hogyan befolyásolják a különböző műveletek (kinti és benti) a végeredményt.