hihoha Creative Commons License 2020.06.19 -2 0 2832

The real Winnettou 45 perce
0 2 160215

Én vállalom, hogy elvtársa vagyok HB-nak, UvL-nek, opinionaternek, savaznak, tamolnar3-nak, L.C.S-nek, vörösvárinak és másoknak. Nem szégyen, hogy vannak közös elveink, és ezek az elvek a tudományos gondolkodást részesítik előnyben. A modern oktatás lényege az lenne, hogy ezeknek az elveknek a használatára megtanítsa a gyerekeket. 

És nagyon gáznak érezném, ha Carnuntumnak, ntk-nak, fakóbakónak, altercatornak, otumbajnak tetszene az, amit írok és gondolok. Ezeknek az embereknek a tevékenysége a közoktatás kudarcát mutatja: alapvető nyelvtani fogalmakkal sincsenek tisztában, idegen nyelvtudásuk nagyjából nulla. Ők is elvtársak, csak mások az elveik. Úgy gondolják, hogy tanulatlan emberek is képesek megbízható szakvéleményt adni olyan kérdésekben, amelyekhez felsőfokú végzettség kell. 

Ha orvosnak adja ki magát valaki, és betegeket próbál gyógyítani, akkor kuruzslásért elítéli a bíróság. A magyar őstörténet kuruzslóinak szerencséjük van, mert a törvény velük szemben elnéző. :) 

De attól, hogy a társadalmi veszélyességük alacsony minősítést kapott a jogalkotóktól, ezek mégiscsak a távgyógyítók elvtársai. :)

Tudományos gondolkodás? Akkor az valami pejoratív dolog, mert ismerjük be, a tudomány se jobb, sőt, rosszabb, mint amit Carni mond. A 21. században röhej és nevetség tárgya.

Oktatás? hát az mira megy ki? A libcsi értelmiség ideológiájára, tehát a szavakat tárgyszemszögből nézik. Ez nem nyelvoktatás, hanem ideológia.

Közoktaztás kudarca? Most komolyan? Hát akkor nagyon okos emberek lehetnek. Én is védem az agyam alufóliasisakkal ellene.

Mi köze van egy nyelvésznek, egy ezoterikus ideológusnak, aki totál transzcendens, tehát a nyelv megalkotóihoz nem is lehet köze? Egyetem, oktatás épphogy a törzsit akarja elpusztítani.

Valójában Carni túl művelt, ezért beszél hülyeségeket, meg benne is van libcsivonós, de a választása, vélelme, vagy doxája, többet ér mint az értelmiségnek. Az iskola, a műveletésg miatt biz téved, de a vélelme helyes.

Orvosok? mi az, ha nem a libcsi önkényuralom része? Nem büntetik? Jah, csak elhazudják, így bizonyos dolgokat alaptalánná tesznek. Az apa a lányát megszórja savval, akkor neki tévképzetei vannak, nem hogy törzsies, germán, a régi szokásjog és a nyelv alapján cselekedett, a nyelv alapjűán, ami neki megmondja, hogy mit kell tennie.

Nem büntetik? Mi a nyelv? A nyelvnek a mindennapjaunkra hatásja van. Amikor a valódi szavakat letagadják, letagadják a valóságot is. A bűncselekmények 60 százaléka törzsi inditatású.

Mégegyszer, művi, ideológikus, ezoterikus, libcsi önkényuralmi embernek nincs közük a nyelvhez. Elmehetnek pampogni egy pártba, de a nyelvhez nincs közük. Mekkora a különbség a régi és egy egyetemi között!

Egy csöves, egy gyerek is jobban el tudná látni a nyelvészetet, mint a tanult, művi ideológusok.

Ahogy Hérekleitosz mondta: a logika közös, de ez csak kevesen értik meg, úgy a nyelv is az.