fargo Creative Commons License 1999.07.08 0 0 50
Öregapám hajdani ökrösszekerén járni valószínűleg olcsóbb, környezetkímélôbb, romantikusabb, stb. lenne, mint monnyuk egy Volvoval. Nekem valahogy mégis a Volvo a vonzóbb, még ha ráfizetem is a gatyámat is :-)))

Ez a "mé' nincs floppy az iMac-en, milyen gagyi kaka is az" dolog egy kissé mondvacsinált és nevetséges, nem érzitek? Miért nem lehet elfogadni, hogy eljárt az idô a floppy ezeréves technológiája felett?

Az egyik MacFormat című brit folyóirat csinált egy felmérést az ügyen, hogy vajh' kinek hiányzik a floppy az iMac-bôl. tizenegynéhány százalék nehezményezte csak a lassú, sérülékeny és kiskapacitású lemez hiányát.

Amit Újlaki mond az adatátvitel költségérôl, azaz hogy olcsóbb és gyorsabb motoros futárral küldözgetni az anyagokat, mint dróton, ez a mi körülményeink között, egyelôre, megállja a helyét, De csak (kis) idô kérdése, míg annyit fejlôdik az infrastruktúra meg a technika, hogy teljesen efogadott lesz, mint ahogy az a fejlettebb nyugati országokban.

Van egy barátom, a MetaCreations levlistájáról ismerem. Ô feleségül vett egy amerikai lányt, majd kiköltözött hozzá Montanába. Éldegéltek a hegyek között, a legközelebbi szomszéd vagy 150 mérföldre lakott. A srácnak volt egy parabola-antennája a háztetôn, s interneten dolgozott az angol ügyfeleinek. Ott bonyolította a korrektúra fordulókat, s mikor jóváhagyták a terveit, interneten küldte a kész anyagot a nyomdába, vissza Angliába. Neki működött a dolog, mondjuk dollárban kereshetett kb annyit mint én forintban, s ezt havi 2-3 munkával -- így persze futotta a gyors kapcsolatra meg a forgalmi díjakra.

De azt ne mondjátok, hogy gondot jelent átküldeni egy floppyra való anyagot, én számtalanszor megteszem, pedig csak 28k-s modemen lógok...