SzegediAndrea Creative Commons License 2020.06.17 0 0 3355

Péter egyébként a megkereséstől kezdve korrekt volt, meg is írtam neki a problémát, szerinte mélyre lett ültetve, ezért nem sarjadt ki. Tanácsot is adott, hogyan lehetne kezelni, de nem sarjadt ki több, és a földben kiszáradtak a tövek. Öntözést és tápoldatot is kaptak. Én azt mondom korrekt eladó volt, lehet hogy nekem nem volt szerencsém!

Egyébként 3 éve kezdtem málnát ültetni. 3 fajta van telepítve.

Egy ismeretlen szerb málna fajta, folyton termő, nagyon ízletes finom a Sugananál kisebb szemeket termő fajta. Ez hajt mint a bolond, szerintem még a betonon is átjönne. Ez volt az első! Tüskés, a Suganaval egyidőben terem, kb. 2 - 3 hete folyamatosan terem.

Másodiknak Suganat telepítettem, mert forumokon azt olvastam ez a málnák Rolls-Royca! Szépen sarjadnak, termés is van rajta bőven, de az íze nem az igazi. Nincs meg az a jó málna aroma és illat sem. Tápoldatot kap, öntöző rendzer van hozzá kiépítve! Itt szeged környékén akik málnáznak, csak optikai tuningnak tartják, mert nagyon szépek a bogyók és jól mutatnak a tálcákban! Itt mindenki a polkára esküdött!

Ezért tavaly összel szereztem be polka töveket (melyek közül kevés sarjadzott ki). Még most kezdtek virágozni a kisarjadt tövek. Kíváncsi leszek az eredményre!

Előzmény: lpgjóvagynemjó (3351)