hzolee:
""-Kerekparut helyett uttesten menni - szerintem ezt szabaly nem tiltja, "
pedig tiltja."
Idézd be a szabályt, kérlek... :-)
A gond az emberek mentalitásával van. Mo.-on még nincs kialakult kerékpáros kultúra, ez tény. Amivel nekem tele van a tököm biciklizés közben:
- Ha a gyalog ott ballag a kerékpárút közepén, és még nekiáll szövegelni nekem (jó példa erre a Moszkva tér és környéke, valamint a budai rakparton a kerékpárút)
- Ha az autós nem adja meg nekem az elsőbbséget, amikor _jár_
Kerékpárutak: Hát erről is van mit mondanom. Kevés a jó út. A felfestés szar, mert a gyalogosok nem igazán törődnek vele; valahogy úgy kéne mint ahogy a fogaskerekűnél van, hogy piros kövekkel van kirakva. A járda / kerékpárút kombináció életveszélyes bringásra és gyalogosra is (lásd Andrássy út a Hősök terétől az Oktogonig), itt lehet pl az úton menni, de akkor az életeddel játszol. Az Andrássyn az Oktogontól befelé jó lenne, ha a sok paraszt, főleg a bunkó állat taxisok nem parkolnának rá. Aztán van az olyan kerékpárút ami jó lenne, csak nem tartják karban, ilyen pl a Szentendrére kivezető út, ahol vannak szakaszok hogy a belógó bokroktól nem férnek el a szembejövők egymás mellett. És végül van a kitáblázott kerékpárút, ami abból áll, hogy van a teljesen héköznapi mellékutca, és az elejére kiraknak egy zöld táblát, rajta kerékpáros piktogrammal.
Na, mára ennyi dühöngés épp elég. Ja, akit érdekel: a főpolgármesteri hivatalban ingyen osztogatják a kerékpárút térképeket. Deák tér.