Nem vagyok a beruházások ellen, de ha már ilyen sok a forrás, előbb az égetőbb gondokkal kellene foglalkozni, például a Kishegyesi út állapotával, hogy ne is menjek messze.
Érdemes egyébként meghallgatni a polgármester beszámolóját is.
http://dehir.hu/debrecen/tiz-even-belul-ket-uj-villamosvonal-is-szolgalja-majd-a-debrecenieket/2020/06/11/
Ez a "tíz éven belül két új villamosvonal" szöveg, és a leendő 3-as útvonala nagyon nem illik össze. Remélem, nem arra készülnek, hogy csak egy viszonylat járja körbe a Tócit, mert akkor nagyon kicsesznek az ott élőkkel. Én eddig úgy értettem, hogy két, ellentétes irányú vonal épül, de az elhangzottak alapján nem. A kis hurkokkal (pont amilyet az 1-es vagy a 2-es tesz) nincs gond, na de az egész Tócóskertet nem lehet egy hurokkal letudni. Ha valaki eddig a Csokonai Színháztól a Tócóskert térig ment, simán felült a 41/41Y-re, de ezentúl a Széchenyi utca - István út - Kishegyesi út - Derék utca - Vincellér utca hurkot végig kell utazza. Ez így nem megoldás.
Ellenben rengeteg buszjáratot ki lehet onnan paterolni, így nyilván lenne haszna is.