magyarpityu Creative Commons License 2020.06.10 0 0 29

Igen, Isten kijelentése alapján, de ha úgy jobban tetszik neked, akkor így írom: a Biblia alapján. A Bibliáról pedig hiszem, hogy szent, Istentől ihletett kijelentés, (az eredeti szövege) minden szavában tévedhetetlen, és az egyetlen tekintély a keresztyén hitre és életvitelre nézve, ezért elutasítom mindazokat a tanításokat, kegyes gyakorlatokat, vallási hagyományokat, melyek szerint a Biblia nem Isten Igéje, vagy csak bizonyságtétel Isten Igéjéről, és tévedéseket tartalmazó emberi alkotás. Így vannak ezzel a biblikus keresztyének felekezettől függetlenül, de én történetesen protestáns vagyok, tehát mint protestáns gondolom a Bibliát Isten igaz kijelentésének, amihez igyekszem szabni magamat. Hasonlóan vannak ezzel más felekezetből valók is, akikkel Krisztusban megvalósult egységben vagyok, miközben másokkal pedig, akik nem Istenben találták meg életük fő problémájára a megoldást, ezért nem Istentől kérnek, és nem Istennek adnak hálát, nem vagyok egységben, ismét csak függetlenül a felekezeti hovatartozásuktól. Vannak szükséges szakadások, ez van, nincs mit keseregni ezen, hiszen olyan jó más felekezetűekben is felismerni az egységet Krisztusban, és ez nagy ajándék!

Előzmény: Zsebihal18 (28)