Kezd világosodni, de azért érdekelne még néhány dolog:
1. Pont azért furcsa, mert a Sith célja a Galaxis feletti uralom, és ehhez sokkal nagyobb lépés a Főkancellárság megszerzése, mint egy apró bolygó királyának + 2 Jedinek a likvidálása.
2.Kösz a hozzászólásokat(mindenkinek), ezt szerintem kibeszéltük.
3.Szerintem a Királynőnek iszonyú fontos lett volna, hogy gyorsan meggyőzze a Gal.Tanácsot arról, hogy jogtalan invázió történt, de valóban lehet, hogy az adott szituációban rosszul döntött(idő rövidsége+ P. tanácsai). Szvsz nem elfogadható, hogy Jedik nem tanuskodhattak: pont a pártatlanságuk teszi őket eszményi tanúvá, tudatbefolyásoló hatalmukkal pedig nem élhettek vissza (saját törvényeik szerint(?)).
4.-re még mindeig nem éreztem meggyőzve magam. Valóban nem alkalmazhatók a földi viszonyok, de látszólag alapvető (gazdasági,társadalmi) törvények működnek ABBAN a Galaxisban is.
Sajna nincs SW térképem, de arról, hogy sérült hajóval a Tatooin az egyetlen általuk elérhető bolygó, nem éppen az következik, hogy a Tatooin olyan messze van a Köztársaságtól, hogy semmi hatása (gazdasági)nincs rá. Elképzelhető, hogy a Köztársaságban olyan mértékű gazdasági rend volt, hogy csempészárura és a huttok egyéb termékeire egyáltalán nem volt kereslet, de nem túl valószerű. A másik oldalról még hihetetlenebb, hogy a csempészek semmit sem vettek volna a Köztársaságból, aminek politikai hatalma mellett (gondolom) gazdasága is óriási lehetett. Nekem az volt az első(és máig az utolsó) 5letem, hogy ha bankban váltja be a pénzt, akkor az lenyomozható, de ez sem túl fényes.
Remélem nem tűnök túl szőrszálhasogatásnak, csak érdekelnek a részletek. Üdv Miklós