Dzsoni66336 Creative Commons License 1999.07.03 0 0 16
Hát ez az árkülönbség kissé túlmisztifikált. Jó lenne almát almával, körtét meg körtével összehasonlítani, mert különben nem korrekt a dolog. (Még az autókat is kategóriákban hasonlítják össze, senki nem akar versenyeztetni mondjuk egy Nissan Micrát egy Audi A6-ossal. Ez két kategória.) Tehát ha nem noname elemekbôl, gyártótól akarsz összerakni egy PC-t ugyanazokkal a tudásokkal, mint ami az iMac-be benne van, akkor annak az árszintje bizony kb. ugyanott lesz! (Speciel ez most 340 plusz áfa, ezerben, különben én is sokallom.)
Ami a "mi van a gépben belül?" kérdést illeti: engem mint juzert k*rvára nem érdekel, hogy mi van belül. Nem is akarom tudni, egyetlen dolog fontos: měködjön, és engedelmeskedjen az utasításaimnak. Egy ilyen átlagos, "alacsony" igényě juzer esetében szerintem ugyanúgy fogalma nincs arról, hogy a PC-ben mi van belül, továbbmegyek: teljes joggal nem is érdekli! A PC legyen egy munkaeszköz, amit használni lehet anélkül, hogy ismerni kéne, mit csinál ott belül. És ha végre egyszer ilyenné válna, akkor bizony sok munkanélküli rendszergazda szaladgálna állás után! Többek között itt is van a kutya elásva...
Na, ami az iMac dizájnját illeti: ez meg már ízlés dolga. (Kinek a Micra, kinek a Polo, kinek a Mazdatojás, soroljam még?!) Én kipróbáltam, egy hétig teszteltem a munkám miatt - igenis lehet vele dolgozni. De ha valaki eleve úgy áll hozzá, hogy utálja a dizájnját, akkor ki se kell próbálnia, a véleménye már megvan arról, hogy biztos használhatatlan az egere is...
Az a kérdés, hogy miért az intelrôl beszél mindenki a motorola helyett, kicsit messzebbre vezet - ez már többek között azon is múlik, hogy a Wintel páros lényegesen jobb marketinget csinált a lényegesen rosszabb kütyüjének mint az Apple-Motorola páros. Az emberek 90 százaléka meg bevette a maszlagot, és most már fél váltani, hiszen "jaj, mi lesz akkor a kompatibilitással?" Pedig kompatilibitás még PC és PC között sincs - bocsánat MSWord és MSWord között, próbáltatok már mondjuk 4-es wordot beolvasni 6-osban, 7-esben, stb.? Ugye láttátok már, milyen kriksz-krakszokat csinált az ékezetes karakterekbôl! Pedig PC-n készült mindkettô, azon az indokolatlanul gyalázott, szegény, ártatlan windows alatt, azon a méltatlanul szidott, profi Wordben...
Előzmény: Iwo (15)