Iwo Creative Commons License 1999.07.03 0 0 15
Azért kerül az az autó 50 millióba, mert az jobb... A Mac viszont nem hiszem hogy ennyivel jobb lenne. Mennyibe is kerül az iMac? fél milka?

Nagyon nem tetszett az a hozzászólás, hogy a Pc oprendszer egyik sárcseppre a másik után épült. Nos, talán először is függ attól, hogy milyen oprendszert raksz a pc-re (bármilyen meglepő, van több is). Sőt, képzeld el még a Windows is átgondolt, jól felépített rendszer. (az már más kérdés, hogy az ötlet (shortcut, ikon, desktop) egy nagy lopás). Arról már ne is beszéljünk, hogy egyszerre többet is tarthatsz a gépeden (oprendszerből). Nekem speciel kezd elegem lenni abból, hogy mindenki a windózt hibáztatja a sok fagyás miatt, holott elsősorban ezeket a gagyi hardver okozza, netalán a tuningolt proci nem megfelelő hűtés miatt, amiből összelegózzuk a pc-nket. Jól kiválogatott cuccokból csodás pc-t lehet összerakni, sőt egy iMac árából akár kettőt is.

Lehet hogy rosszul tudom, de software támogatásban a Mac jóval elmarad a pc mögött (számszerű adatokra gondolok)

Valaki említette a túlmisztifikálást. Hát nem tudom, de szerintem pont az a misztifikálás, hogy eladjuk szépen a "monitordobozegybegépet", mint macintosht, úgy. Aztán a szerencsétlen user még véletlenül sem tudja, mi folyik odabenn a gépében, míg egy pc esetében legalább dereng mindenkiben valami.

Esztétika: Azért számít ez is. A munkahelyemen volt mellettem egy iMac, hát mit ne mondjak, mindig elfogott a hányinger ha ránéztem. Főleg a tasztatúra és az egér zavart. Sőt, ez az idétlen dizájn még a használhatóságra is rányomta a bélyegét. Szerintem aki azt mondja, hogy rendesen lehet nyomulni azzal a kis kerek egérkével, az egyszerűen hazudik. Egyrészt hihetetlen kényelmetlen, másrészt pedig randa.

Vitathatatlan, hogy képfeldolgozásra kiválóan alkalmas, alkalmasabb mint egy pc, de másra már nem nagyon. És egyáltalán, ha a macintosh mind hardverben, mind szoftverben legyalázza a pc-t, akkor miért nem a Motoroláról beszél mindenki az intel helyett? (csak egy példa volt)

Ha valamiben tévedtem, akkor legyetek szívesen kijavítani, de emberi hangon, ha lehetne. Köszi, viszlát.

ui.: A pc egyetlen ellenfele az amiga, de az helyenként le is körözi azt. Mindez szubjektív vélemény volt.