Voltam ma a miskolci Citroen szervizben, majd lenntebb írok mi történt it.
Most leírom mit tudtam kideríteni evvel a hátsó hídból jövő zajaról:
Olvastam a google fordító segítségével francia,olasz és orosz fórumokat erről a problémáról.
A egy francia fórumból megtudtam hogy, hol lehet leírást találni a művelet elvégzéséhez. A weblap a következő:
http://public.servicebox-parts.com/pages/index.jsp
Lehet hogy ezt a linket már ismeritek , nekem most lett ismert.
Beregisztráltam és megtaláltam a dokumentációt a szervíz által kiadott javítás mentéről: "Csikorgó hang a jármű hátsó részéből"
de sajnos csak előfizetéssel lehet letölteni!
Viszont a dokumentum nevét kiírta amikor az egérrel a linkre mentem: B3DW0105Q0
Rákerestem erre a szövegre , majd egy orosz fórumon találtam rá erre a fájlnévre és némi információra:
"2. BEAVATKOZÁS A KÖTELEZŐ ELADÁSOK UTÁN:
Ez a dokumentum nem alkalmazható a következő országokban:
Franciaország, Belgium, Spanyolország, Portugália, Izrael, Reunion, Svájc, Írország, Ausztrália, Szingapúr, Korea, Malajzia, Martinique, Tajvan, Új-Zéland.
Ezekben az országokban a TSB B3DW0105Q0 készüléket kell használni.
2.1. javítás
Győződjön meg arról, hogy a nyikorgó zaj a hátsó tengelytől származik:
Ha a hátsó felfüggesztés remegő zajt okoz: használja ezt a dokumentumot
Ha nyikorgó zaj nem merül fel a hátsó felfüggesztésből: ne használja ezt a dokumentumot; Végezzen mélyebb kárkeresést
Ne cserélje ki azonnal a hátsó felfüggesztést, és magyarázza el az ügyfélnek, hogy a szerviz kapcsolatba lép vele, amikor az autó javítható. Tájékoztassa az ügyfelet arról, hogy az őrlési zaj nem jelent biztonsági veszélyt és nem változtatja meg a jármű viselkedését. A későbbi javításokat a gyártó, valamint a garanciaidő letelte után a gyártó költségén kell elvégezni.
A későbbi autójavításokhoz szükséges pótalkatrészek fenntartása érdekében el kell küldenie a jótállási protokollt mind a jótállás, mind a jótállás vonatkozásában. (Hozzárendelt kód: 3M3).
A jótállási jegyzőkönyv lehetővé teszi az ügyfelek látogatásának regisztrálását és a javításhoz szükséges alkatrészek fenntartását.
Amint rendelkezésre állnak a részletek, az ügyfeleket rendes levélben értesítjük. Végezzen el egy látogatást az ügyféllel, hogy alkatrészeket rendelhessen javításra."
Az oroszok szerint a Soudal soudafoam 2k típúsú habot használja a PSA a híd kitöltéséhez.
Sajnos azt nem tudom hol kell megfúrni a hídat erről nem írtak.
Ha esetleg valakinek előfizetése van a Service Box-hoz és letudná tölteni nekem/nekünk ezt a dokumentációt , nagy szívességet tenne.
Diagnosztika alatta Funkció menüt kell választani és a legalsó Zaj és remegés, szivárgás, víz bejutása alatt a Zajok és vibrációk -ra klikkelve jön elő a csatol képen az alábbi lista.
Csatoltok egy képet:
A szervízben megköszönték hogy elmondtam nekik ezeket az információkat, természetesen ők letöltötték ezt a dokumentumot és ki is nyomtatták maguknak. De fizetős munkaként akarták/akarják elintézni a javítást.
De említettem hogy én olvastam hogy ezt a gyártó költségén kellene elvégezni.
Nagyon kedvesek segítőkészek voltak úgyhogy azt mondták utána járnak a dolognak és szólnak majd.
Majd megírom hogyan tovább.