Kösz a felvilágosítást.
Azért még van egy kérdésem és két megjegyzésem:
1. Ha mi fagy le: maga az oprendszer valamelyik rutinja, mert nem tudta a kiszolgálást végrehajtani, vagy valamelyik felhasználói program (mivel a kettő hatással van egy(re)másra).
2. Én eddig csak olyankor találkoztam ilyen felismerhetetlen okokkal, amikor a rendszer tele volt fosva mindenféle kütyükkel, amikről az installáló egyénnek fogalma sem, hogy pontosan mit is fognak csinálni. Ha egy ilyen ismeretlen izé ismeretlen hibákat generál, akkor a kilens magára vessen. (az persze más téma, hogy a M$ minden ilyen szarról elhiteti az emberekkel, hogy nekik erre is szükségük van - ez itt az alapvető gond).
3. A problémáknak szerintem inkább eléjük kell járni, aztán nem kell olyanokat csinálni, mint amit ez előbb írtam. Nem utólag sírni.
Mielőtt bárki azt hinné, hogy M$ rajongó vagyok, le kell szögeznem, hogy egyátalán nem. De azt el kell fogadnunk, hogy jelenleg ez a legnagyobb piac, és a legszélesebb programskála itt található. Szoftverfejlesztőként azt mondom, vannak gyenge pontjai a Win-nek (mint a vita mutatja, nem is kevés), de akkor ezt lehetőleg kerülni kell. Még mindíg jobb, ha van egy csomó mások által elkészített hasznos dolog, amit én is alkalmazhatok, meg hibák, mintha mindent magamnak kéne elkészítenem. A fejlesztési idő egyértelműen itt a legrövidebb, ez pedig manapság pénzt jelent. Azt én is utálom és teljesen bepörögtem, amikor egy Visual C++ installálás csak akkor indult, ha volt IE4 (és ami a pofátlanság teteje, hogy ha nincs akkor is továbbenged az installáló, csak a következő lépésben szól, hogy neki ilyenre van szüksége...).
Egyébként nekem még a Win-t is csak olyan debugolásokkal sikerült lefagyasztanom, amik tényleg csúnya dolgokat műveltek (ráadásul ezek az én hibáim voltak).
Mi a helyzet az új Linux kernellel ? Annak a megnövelt stabilitása mit jelent (cikkekben csak ennyit hallani)? Én a Linux-szal csak ismerkedem, nincs kialakult véleményem.