Te megint nem tudsz szöveget értelmezni.
Ezt is írta: "Aki meg csak erre képes,"
A példádban valaki mást is tudott, de a szalagot akarja csinálni.
Én (is) azokat ostorozom, akik mondjuk nem tudják kifizetni a rezsit, vagy sírnak, hogy nincs pénzük. De ha nem panaszkodik, és hobbiból csinál valamit, amivel alig keres, az az ő dolga.
Nem kell elhinni, de a mostani jövedelmem kb. harmada, mint ami 12 évvel ezelőtt volt. Akkor a munkaadóm nem hogy a lakbért, de még a premium kábelTV előfizetést és a bejárónőt is fizette. A fizetésem 10%-at nem költöttem el, pedig rendszeresen, hetente többször jártam étterembe. Igaz ez Mo-tól 8000 km-re volt, ahova nem is mentem volna kisebb csomagért.
A mostani dolognak éppen más előnye van, de a fizetésre a körülményekhez képest nem panaszkodom.
Ugyanakkor ha az lebegne előttem, hogy nem tudom kifizetni a villany v. a gázszámlát, akkor ezen azonnal változtatnék, vagy keresném azokat a lehetőségeket, amivel léphetnék.
Ezt a gondolkozást hiányolom a síránkozokból.
Azért havonta 1x, 2x megkeresnek külföldről is. Pont tegnap is jött egy német lehetőség. De valahogy többet ér a család. Ezek projekt melók, 1-2 év, tehát nem lehet berendezkedni családdal, illetve sok esetben a cég azokat a plusz költségeket nem is fizeti. Mondjuk pont No az, ahol hétfőtől-péntekig is ki lehet menni. De ettől függetlenül van ami fontosabb az életemben.