Sanci07 Creative Commons License 2020.05.30 0 1 3362

Nagyon pontos adatot tudok neked mondani mert az így átoltott tőke termése le lett mérve mert megvették.

Az egyik tő Éva szőlőm fagycsapja lett átoltva Szicilia fajtára.A rajta lévő termés 8 fürt 8,6 kg volt. Az oltás így is sikerült bár elégé vékonyka volt októberi mérésnél 2 méterhosszú és 3 mm átmérőjű vessző lett rajta. Ezt idén visszavágtam két szemre jelenleg két méteressek az egyik 6 a másik 8 mm vastag. Az Éva idén is megtermi a magáét a Szicilia vastagabbik hajtása lesz az új törzs a vékonyabb a fagycsap és az Éva eredeti törzse februárban eltávolításra kerűl.De számos más fajtát is írhattam volna ahol ugyanígy jártam el de itt volt pontos adatom. Persze akinek fontos hogy következő évben az oltása max terhelésen fusson annak le kell pucolni minden egyébb hajtást hogy csak az oltásba menjen az erő. Én úgy látom hogy az eredés nem azon múlik hogy van-e termő rész a tőkén ez csak az új hajtás vastagságát és növekedési erejét befolyásolja. Lehet hogy ez ellent mond a szakkönyveknek de ami működik az működik.

Előzmény: zsorsz (3360)