Üdvözlet minden vetélytársamnak!
Éveken keresztül nem bírtam rájönni mi a fene bajom lehet, ha csíp a vizeletem, és enyhe deréktáji fájdalmam van... a TB alapú urológián nekem már mindent diagnosztizáltak, hólyag hurut, felfázás... (mondjuk fázós típus vagyok, volt alapja") vérképem vizeletem, majdnem közép értékes minden a helyén, tartományon belül, egy újszülött nem indul talán ilyen tiszta lappal! 41éves vagyok és kb 3,5 éve kezdődött durván, évenként, hogy ez előjött. Tavaly február, márciusban ez annyira eldurvult, hogy hidegrázástól kezdve minden volt, egy kb1,5 napos enyhe vesetájéki fájdalommal indult. Már megyei szinten szakambulanciára mentem ami csak tovább tetézte a diagnózis hullámot, megalapítottak prosztata gyulladást, kész... padlót fogtam, mondom mi jön még...?
Itt az indexen ezen témához csatlakoztam is, tanácsok stb, nagyon bele mélyültem ebbe az anatómiába is!
Aztán jöttek a magán orvosok, ismeretség, és fordult a kocka. Vesekő, vesehomok.... így örömmel látom, hogy van ilyen blog is! Nagyon nem akarok az elejére menni, de már húszon X harminc X évesen is voltak ilyen csípős vizelős panaszaim de közel sem ilyen durvák 1- 2 nap, jött ment. Ki a fenét érdekelt.... fiatalság, bolondság!
Tavaly a magán orvosom több 2-3 mm köveket és homokot diagnosztizált mind két vesémen, azzal indokolva a csípős vizeletet, hogy ahol van kő ott van baktérium is tehát ha ezek távoznak ilyen cirkuszt csinál, plusz karcol, sért. Zúzni nem tudja mert ahoz kicsik, sok folyadék stb. Fél év és kontroll. Azt hozzá teszem "A" vércsoportú diétán élek kb 3 éve, ennek vagyok a híve, sportolok 17 éves koromtól aktívan de nem versenyszerűen, egyéb táplálék kiegészítők és fehérje dús értrend! Folyadék fogyasztással régebben voltak gondok amit így utólag ebben a helyzetben tudom, hogy hibáztam! Az elmúlt egy évben bevetettem aktívan a nyírfa , kis virágú füzike, zsurló teákat natúr, vesevédő stb... több folyadék 2,5-4 l. És most 3 hete egy esti tea ivás után pisi, és fekszem le az ágyra és tüzes golyó a hasfalamon végig... futás ki a wc re csípős vizelet kb 1,5 hétig, jöttek a kamilla teák, gondolom jött a sok baci is. Na vissza a dokihoz magánban, hát egy éves ennyi tea után apró köveket nem látott, keresve mind két vesében 1 - 1 db 5mm és ő szerinte a húgyvezetékben el van dugulva, bár nem látta mert épp gázos voltam, szerencsémre. Ma itt nincs mire várni, menjek megyei szintre pár nap múlva zúzásra. Ezt is el kell kezdeni, totál para, túl vagyunk rajta, abszolút viselhető, mint egy seggre pacsi az egész a továbbiaktól jobban félek. Ugyan is valóban meg találta a hólyagom előtt 1-1,5 cm re. De azt mondja kemény kő, ugyan talán tört le belőle de szerintem mindig ott van. 3 hét múlva megyek kontrollra. Szerintem nem jött le, nekem még sosem volt görcsöm, hogy padlót fogjak, de a sűrű vizelési csípős ingerek igen, gondolom a bacik miatt. Tompa derék fájással és olyan a vese medence tájékán néha mint ha tűvel szurkálnának. Rowatinexet szedek de én már kezdek kifogyni, ki kellene ezt műttetni a francba. Mivel ma találtam rá erre a fórumra még nagyon nem vetettem bele magam de úgy látom lesz miből csemegézni ha időm engedi, úgy látom itt a helyem! Még annyit hozzá teszek az örökletes hajlam sajnos meg van anyai ágon! valami ötlet, hogy a fenébe lehetne kihajtani a sok víztől már néha kész vagyok, sokkolni nagyon nagy dózisba a vesét nem akarom, futás?? Vagy valaki hasonló cipőben? Tudnám még fokozni sok mindent nem részleteztem én, mert tényleg regény!!