zotya papa Creative Commons License 2020.05.25 0 0 918

Nekem eddig a lótusz szilvával semmiféle gondom nem volt. Egészen más a véleményem róla. Először is gyorsan nő,kicsit korábban hajt ki ez igaz ezért hamarabb lehet oltani mint a virginiánát igaz nem sok különbséggel.1994 óta használom a lótuszt megbízható növénynek tartom persze az sem mindegy,hogy honnét szerezzük be a magokat. Nálam pl a legkomolyabb hidegek esetén is 3-4 cm-s a fáról lepotyogott magok kikelve sem károsodtak de ha külföldről hozatnék be szaporítóanyagot ki tudja hányas zónából érkezne.Nagy a szóródás az országba a behozatal miatt.. A virginiánát senki nem teszi le de mivel nincs hosszútávú tapasztalat a különböző fajták ráoltásával nem lehet kijelenteni azt, hogy csak ez jó és semmi más. A másik dolog előfordulhat az ,hogy bizonyos nemes ráoltásakor a virginiána lassú növekedése miatt teleszkóp hatás keletkezik az alany vékony és felette a nemes vastag vagy fordítva. Ilyen növénnyel is találkoztam. Akik gyümölcsfával foglalkoznak tudják, hogy mire gondolok.Nekem megfelel a lótusz de ez nem jelenti azt,hogy a virginiánát nem venném igénybe ha rá lennék szorulva .Mindenki egyénileg döntse el,hogy mire akar oltani.Állítólag az olaszok valamiféle koreai lótuszra oltanak de ezt nem tudom pontosan .Lehet,hogy ez az oka a fagykároknak?ki tudja.Nekem volt egy példány amit 10 évig neveltem más volt a levele de nem virágzott. Kidobtam.