Szia!
Ha van "hóropogás" szerű hang az ízület mozgatásakor és a mozgatás fájdalmas is ... valóban elképzelhető, hogy ínhüvelygyulladásod van, de azért valamikor majd a közeljövőben, nem ártana egy diagnózis sem ... legalább egy háziorvosi.
Ne nyomkodd a telefont, ne gépelj sokat a számítógépen - ha ez megoldható (ha muszáj, az egérhez szerezz és/vagy csinálj csuklótámaszt) és ha lehet, ne végezz az ujjaidat megerőltető monoton munkát sem, pl. ne most akard lemosni a csempét stb. :-)
Azt gondolom, hogy én nem nyomogatnék sem labdát, sem mást, viszont a neten vannak gyógytorna-gyakorlatok, azokkal talán sikeresebb lesz a gyógyulás. Esetleg - ahogy a cikkben is olvashatod - vehetsz kineziológiai tapaszt, ill. jól jöhet valamilyen krém, ami bemelegíti az izmokat a gyógytorna megkezdése előtt (a választásban, segít a gyógyszerész), anno a vállammal jártam gyógytornászhoz a kórházba és ő is alaposan átdörzsölte (de persze finom mozdulatokkal) a vállam, mielőtt a "hajlítgatásos", "húzásos" gyakorlatokat elkezdte.
Nekem reumatoid arthritiszem van, így anno kaptam egy gyakorlatsort (rajzos) a kéz ujjainak átmozgatására, nem minden rémlik, szerencsére nem nagyon volt eddig még rá szükségem, de az megmaradt, hogy az asztal szélén kellett végezni, a "lelógó" ujjakat kellett ráhajtani az asztallapra ... vagy ilyesmi.
Szerintem a neten biztosan találsz ajánlott gyakorlat-leírásokat.
https://www.fizioart.hu/inhuvelygyulladas/