feri9 Creative Commons License 1999.06.28 0 0 8
Akkor nincs gond; a javítóvizsgán (megint csak a törvény szerint; nem tehetek róla, de tényleg ez számít) akár négyest/ötöst is kaphat a gyerek. De akkor tényleg kérni kell azt a bizottságot, mert különben a gyereket tanító szaktanár + az iskola egy másik szaktanára + az iskolavezetés képviselője (igazgató, helyettes) a vizsgabizottság.
Addig persze, hogy nem lehet beíratni másik iskolában magasabb évfolyamba, amíg nem abszolválta ez az évet, de érdeklődni, helyet keresni nyugodtan lehet addig is.
Egy tanács: ne azzal kezdd az új iskolában, hogy milyen szemét volt a régi - ne feledd, hogy végül is a kollégáikkal beszélsz. Egész másképp fognak rádnézni, ha mondjuk valami olyasmivel állsz elő, hogy "A gyerek mostanra összeszedte magát, szorgalmasan készül a pótvizsgára, és egy új iskolában tiszta lappal szeretne újrakezdeni mindent." Lehet, hogy nehéz, de a gyerek érdekében tán megérné. Nézd, gondolj bele az esetlegesen a gyereket felvenni tervező igazgató helyzetébe: kell neki szerinted egy "balhés" szülő?
A címet megnéztem; a bukásátlagon kívül más tényszerű nem derült ki belőle, bocs. Megértem, hogy ki vagy borulva, de az ilyen konfliktusok mindig nagyon összetettek és rendkívül macerásan feloldhatók.
Röviden összefoglalva: szerintem nem használ a gyereknek, ha most keresztes háborúba indulsz az ellen az iskola ellen, ahonnan úgyis elhozod ...
A többi szubjektív.
Sok szerencsét; egy iskolaváltoztatás néha tényleg sokat segít
Előzmény: igazságkereső (7)