bcrich1994
2020.05.17
|
|
0 0
879
|
Olvastam a khakis forumokon, hogy a konteneres khakik nehezebben indulnak meg kiulteteskor, es egy szabadgyokeres hosszutavon akar le is hagyhatja, mert az hiszik meg,hogy a foldlabdaban vannak. Elkezdtem nagy erokkel korbe asni a cioccolatinomat, mert ugy dontottem, hogy ha mar iden elultettem rossz helyre ket honappal ezelott, aztan visszafagyott, megmetszettem kb. 2 hete es virulva hajt mar, mindent tul kell eljen ez az eros fa. (Valaki nyugodtan javasolta az atultetest, masok a jovo tavaszt ajanlottak). Hatalmas foldlabdaval keszitettem elo az ovatos kiemelest, es mikor felakartam emelni vagy oldalra donteni egy foliara a labdat, lejott a fold a regi foldlabdarol oriasi darabokban! Sertetlen volt, a gyokerek gyakorlatilag meg meg sem mozdultak 2 honap alatt, ahogy odatettem, ugy vettem ki ! :) remelem jol dontottem, ugy ereztem most kell kapjon meg egy stresszt( ha egyaltalan az lesz igy neki, mintsem jovore). Egy fam se kapott marhatragyat a tavaszi faulteto fellangolasomra. Terdmagassagig volt a godor ha belealltam, 40literes obis erett marhatragyat hasznaltam. A godor legaljara szortam egy jo adagot, ami kb a foldlabda magassaganak a 2-3x melyebben volt. Aztan visszatemettem a godor egy reszet. Ahogy a foldlabda 1,5-2x esenel jartam, szinten szortam de mersekletesebben. Aztan elerve ujabb temetessel kb a gyokerzet aljat, kicsit hintettem a tragyabol, es arra fokuszaltam, hogy a godor szeleihez, atmeroben szorjak tapanyagot, az oldalra terjeszkedo jovobeli gyokereknek. Mondanom se kell , atmeroben is astam 3x nagyobb godrot. Alapos ontozes ment folyamatosan a lepesek kozott. kupacoltam nagy korben a torzs korul foldet, ami a vizet a torzs korul tartja, annak szelere is hintettem az erett anyagbol, hogy a viz bemossa. Hozok kepeket ha jobban raerek, egy Jirot is szereztem es a helyere kerult o is :) |
|