chris7 Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1390
Én nem nagyon akarok ezzel vitába szállni, de én amit leírtam nem forrásokból szedtem ki, hanem Lucas bácsi saját szőrrel körbevett szájából. Ő mesélte, hogy azt az egy bizonyos történetet (mert ne beszéljünk részekről, csak a filmek miatt lett széttördelve) 6 részre osztotta fel. Ha nyilatkozott mást is korábban, akkor saját magát hazudtolta meg, ha máshonnét tudod a 9-et, akkor ugyan ki az aki hitelesebb forrás a szerzőnél ?

A laser sword-ot nem csak Anakin mondta, szóval nem egy kisfiú agyában él így a fegyver. A forgatókönyvben, amit a jó öreg George firkált össze, többször is előfordul ez a kifejezés. Nem párbeszédben, hanem leírásban, pl. amikor Darth Maul megtámadja Qui-Gon-t és Anakin a Tatooine-on:

Darth Maul jumps off his speeder bike, and before he has hit the ground, the Sith Lord has swung a death blow with his laser sword that is barely blocked by Qui-Gon.

Mindenki:
Ma reggel kezdtem olvasni a könyvet a metrón és megoldotta egy hatalmas problémámat. Filóztam azon, hogy ugyan hogyan lehetne lefordítani a Podrace-t. Mindenki érti miről van szó, magyarul mégis minek hívnátok ? Hát a könyv okos fordítója (Nemes István) megoldotta a gondot: Gondolaverseny ! Majdnem hanyattestem a meglepetéstől. Azóta állandóan Velence jut eszembe a Tatooine-ról, szörnyű !

Előzmény: Zombie (1388)