chris7
1999.06.24
|
|
0 0
1383
|
Szóval a folytatásokkal kapcsolatban én ezt tudom, ha nagyot tévednék javítsatok ki. Láttam egy interjút George Lucas-al még kb. '95-'96 tájékán amikor a következőket mondta. Ő a hetvenes évek közepén (pontosabban azt hiszem '74-ben fejezte be) írt egy, azaz egy darab történetet. Ebből filmet szeretett volna csinálni, de túl hosszú volt hozzá. Ezért aztán felosztotta a történetet hat fő részre és mivel a 4. tetszett neki a legjobban, abból csinált filmet először. Később megfilmesítették az 5. és 6. részt is, és tervezik az 1. rész elkészítését '99-re, amit ő fog rendezni (ez bejött). Ezután pár évvel megfilmesítik a 2. és 3. részt is, aminek rendezését már nem biztos hogy vállalja, inkább csak irányvonalat ad a többi rendezőnek az 1. résszel, mint annak idején a 4. résszel.
Szóval Lucas-ban soha egy másodpercre sem merült fel semmiféle folytatásos saga növelgetése újabb és újabb történetekkel. Ő egyszer írt egy story-t, amit kb. 28-30 éven belül meg is filmesít teljes egészében. Az eredeti történet természetesen rengeteget változott az idők folyamán és a filmesítés során, de az alap ez amit ő elmesélt. Én azt hiszem amit az ő szájából hallottam és nem adok hitelt 9 részről (vagy többről) szóló mendemondáknak. Ha Lucas meghazudtolna engem (vagyis ez esetben saját magát), annak csak örülök, hiszen imádom a Star Wars világát, de kételkedem a dologban.
Még valami: Tegnap este én is megvettem a könyvet a Corvin moziban. Ott éppen három példányt láttam belőle, de az emberkék egyáltalán nem érdeklődtek iránta. Ma reggel kezdtem olvasni, majd meglátjuk milyen. |
|