Shangri-La Creative Commons License 2020.05.13 0 0 2368

Bizony jól gondolod. .-) Az ánuszát talán nem annyira, mert általában mozgásban vannak, de időnként röpködnek a fütyik. :-) Szóval előfordul teljes meztelenség a lányok és a fiúk részéről is. Többnyire csak az előadás egy részében, és néha 4-5 táncos is van a színpadon.

Társulattól is függ, van akinél egyáltalán nincs, van akinél mindig. Annyira még nem vagyok képben, nem láttam még mindenkitől előadást. És függ a helyszíntől is, pl. a MüPába aránylag nyugodtan elmehetsz*, de a Trafóban már lehet rá számítani, a MU Színházban aztán pláne. Nyilván az ilyen előadások csak ilyen helyeken mennek. A MU pl. max 150 fős, de lehet kevesebb is, ha pl. körben helyezik el a székeket, akkor 60. Amúgy is elég közel vannak a nézők, ilyenkor végképp (általában interaktivitás esetén ilyen, de nem okvetlenül).

És az előadások nem teljesen fixek (persze a váz megvan), mint pl. egy "rendes" színházban, a nézők reakciójától is alakul, mennyire hangoldónak rá az előadásra, vannak/lehetnek kisebb változások. Előfordulnak improvizációk is, pl. pont a linkelt Grace-nél (még az ősszel láttam, nem ezt a januárit) simán beépítették a darabba a tánctérre berepülő poloskát. Az interaktív előadásoknál  még több függ a nézőktől, hogyan reagál a "közeledésre", pláne ha provokál is. A szünetben hallottam pl. hogy ő azt nem csinálta volna meg (egyszerű dologra kell gondolni, nem provokáció volt, akkor még nem is voltak meztelenek).

*Nem tudom mi van, ha olyan előadás kerül a MüPába, amiben amúgy előfordul pici meztelenség? Valószínűleg ott kimarad. Pl. a Trafóban a Frenák Pál Társulat Cage (Ketrec, ennek a díszlete látszik az egyik ilyen 360 fokos kamerás linken) c. előadásában egy rövid ideig egy van férfi meztelen táncos, de szinte nem is látni belőle semmit, ezzel mi lenne a MüPában nem tudom. Ott a Birdie-t láttam tőlük, abban nem volt, azt játsszák a Nemzeti Táncszínházban is.

A Hodworksnál szinte tuti a meztelenség, ezt jelzik is a műsorban:

https://mu.hu/aktualis-musor/2020-januar/item/849-hodworks-grace

Szóval ha esetleg rászánod magad, előtt érdeklődjél! :D De mondom széles a skála, a végig tényleg nem meztelen tánctól a prózával, színdarabbal performansszal kevert kísérletező előadásig bármi lehet.

Előzmény: Magdolnna (2364)