én is kb ezt csináltam, a vízkőpucolás nem szakmunka, házilag is meg lehet csinálni
amit viszont kihagytam, az az anód cseréje, ami már akkor sem létezett amikor utoljára elvégeztem a pucolást, ezért is nem tűnt fel hogy kéne vele valamit kezdeni
arról nem is beszélve hogy az áramfogyasztás is növekszik ha vízköves, hőszigeteli a fűtőszálat a víz felé
egyébként egy villanybojler, ha jól karban van tartva többet is ki kéne bírnia mint 10 év, nincs benne mozgó alkatrész, a korróziót pedig megfogja az anód és a festés
Én az éjszakai árammal felfűtött bojler híve vagyok (de itt az új helyen gázkazán van), mert az tárolja a vizet, én tudom a hidegvíz hozzákeverésével szabályozni a hőfokot, és az csak lassan változik. A legtöbb gázkazán nem képes a változó vízáramhoz ugyanarra a hőfokra fűteni a vizet, ezért zuhanyzáskor kínlódás beállítani a megfelelő hőfokot. Mosogatáskor spórolnék a vízzel, nyitom-zárom a csapot, közben meg hallom hogy a gázkazán minden nyitásra beindul, fűti a csövet, aztán leáll amikor elzárom, biztos nem tesz neki jót.
Az éjszakai áram használata olcsóbb, és a villamos hálózatot, meg a környezetet is kevésbbé terheli, mert éjjel a nulla kibocsájtású paks adja az energiát. Elég szomorú hogy ha ennek a használata visszaszorul.