El_Fuego Creative Commons License 2020.05.07 0 0 337

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok. Van nekem egy Ariston Velis Evo 80-as bojlerem. Be van állítva rajta az ECO mód (bár ez a problémám szempontjából mindegy) és azt tapasztalom, hogy 53 fokos víznél engedek magamnak egy kis fürdővizet (egy normál méretű kádba kb 15-20 cm magas víz) és kb 5-10 perc múlva azt látom, hogy a tartályban lévő víz már csak 41 fokos. 

Ha nem volt beállítva az ECO akkor is így volt, de úgy fizettünk vagy 6-7000 forintot a bojler fogyasztásáért (ez csak a bojler). ECO-val lement kb 4000-re.

Ketten lakunk itt a feleségemmel és nem mindig elég kettőnknek a víz. Ha ő tusol és a haját is megmossa, akkor biztos, hogy elfogy a meleg víz. A korábbi lakásunkban távfűtéses volt a meleg víz és ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy sose fogy el, ezért nem tudom, hogy ez a bojleres dolog így normális-e. Akiktől vettük a lakást állítólag simán megfürödtek 4-en (2 felnőtt 2 kisgyerek).

Akkor volt elég kettőnknek a víz ha felvettem a hőfokot 70 fok körüli értékre, de úgy rohadt sokat fogyasztott és könnyen megégettük magunkat.

A bojler kb 4-5 éves.

Szerintetek ez normális?