DcsabaS_ Creative Commons License 1999.06.18 0 0 533
Kedves Liquid_FX!

Örülök, hogy immár árnyaltabban fogalmaztál (:-))). Egyébként egyetértünk abban, hogy az Entrapment bőven lehetne jobb film (a magyar szinkron szinte borzalom), meg abban is, hogy a "The Mask of Zorro" sokkal jobbra sikeredett. Ettől függetlenül, szerintem minden filmet olyan szemmel kell megítélni, hogy vannak-e olyanok, akiknek tetszene. Ha igen, akkor az ő fígyelmüket kell rá felhívni. Ez volna a filmkritikák szerepe is. Nem baj, ha sokaknak nem tetszik egy film, ha más sokaknak viszont igen. Hogy egy hamarosan aktuális példával éljek, láttam az Episode I.-t (Z), s annak alapján úgy gondolom, hogy 5-10 éves gyerekeknek egyöntetűen jó szórakozást fog nyújtani, a 10-14 éveseknek pedig többségében. A felnőttek közül elsősorban azoknak fog tetszeni, akik szívesen kapcsolódnak be gyermekük játékaiba, vagy érdekel a computer grafika, esetleg erős "Star Wars" rajongók. Mindezek együtt bőven kitesznek annyi embert, hogy ne lehessen rossznak tekinteni a filmet, noha valószínűleg lehetett volna még (sokkal) jobbra csinálni.
Visszatérve az Entrapment-re, a film alapvető motivációja szerintem az volt, hogy egy pályája vége felé járó híres színész (ti. Sean Connery) és egy fiatal nagy tehetség (ti. Catherine Zeta-Jones) együtt szerepelhessenek egy olyan filmben, amiben mindketten megmutathatják kiválóságaikat. Ez különösen Cat számára fontos, ugyanis kicsit késve figyelt föl rá Hollywood. Általában fogalmuk sincs róla, milyen univerzális tehetséggel akadt dolguk (lásd a lentebb megadott interjút is.). Cat ugyanis nemcsak gyönyörű és tehetséges színpadi és filmszínésznő, de egyúttal táncos és énekes is (musical színésznőként kezdte), akitől az akrobatikus kunsztok sem állnak távol. Kaszkadőröket is meghazudtoló ügyességgel teszi a dolgát, mégpedig igen elszántan... Nem titok, hogy szeretne merőben különböző jellegű produkciókban szerepelni, a beskatulyázást elkerülendő.
Szomorú érdekesség, hogy Angliát pár évvel ezelőtt azért is hagyta el, mert már nem tudta tovább tűrni a paparazzi zaklatást. Ugyanazokét, akik aztán Diana hercegnőt is a halálba kergették. (Így veszítette el 2 hercegnőjét is Wales gyors egymásutánban.)

Előzmény: Liquid_FX (532)