Elektrosz Creative Commons License 2020.04.28 0 0 446

Sziasztok!

Jelenleg egy darab 5 literes kis kézi permetezőm van, de most már kín vele a permetezés ezért motoros permetezőt szeretnék venni és nézegetem a kínálatot. Arra gondoltam, hogy motorosat veszek de nem akkusat, mert az akku úgy is elromlik, illetve arra gondoltam, hogy nem háti permetezőt vennék, hanem húzhatósat, amit 230V-ról megy. A talaj egyenletes (fű), illetve a 230 voltos hosszabbítót jobban elviselem, mint a 20 kg-os tartályt a hátamon és ha létrára kell mennem, akkor is könnyebben felmászok tartály nélkül.

A telken kb 10 gyümölcsfám van, közöttük fű van, tehát nem lenne probléma a tologatás

Eddig a Froggy Baby-t és a Froggy E20-at néztem ki. Egy kicsit sokallom az árukat, 50 ezres kategóriában gondolkozom és a Baby 10 literes tartálya is jó lenne, de félek tőle, hogy a 48 wattos motorja kevés lesz (a leírás szerint 3 bar az üzemi nyomás). Szándékozom venni hozzá egy két méteres szárat (a cseresznye fám már olyan 6 méter magas) és nem tudom, hogy a 3 bar elégséges-e a magassághoz (plusz ha felállok egy 2 méteres létrára, akkor az már 4-5 méter).

Sajnos nem találtam más hasonló permetezőt, ami ilyen tologatós, húzogatós lenne, illetve véleményeket ezekről egyáltalán nem. Ez vajon miért lehet? Mert az ok, hogy szőlőültetvényben kb használhatatlan tologatni de egy hobbikertben, ahol a fák között sík fű van ott nagyon praktikus vagy legalább is én mint teljesen amatőr azt gondolnám. Ti mit gondoltok?