Megtöltöttem a gáz -öngyújtómat, apámnak a gázával. Akartam venni egy tubus ilyen töltőgázat de nem kaptam, nem kaptam egyből s tovább nem is kerestem, akartam venni egyet, hogy ne kelljen kérjem apámtól, hogy töltse meg, de most nem kértem és megtöltöttem úgy kérvény nélkül.
És ahogy mondom, elmentem vegyek gázt, nézem egy dohányboltban a Széchenyi téren a 31 - 37 - 38- as megállóval szemben, elfogyott. Megyek tovább a Fierul-ba, ez is a Széchenyi téren van, útban arrafelé van egy háztartási eszközök féle üzlet, benézek, maszkkal, kérdem, van, nagyot néznek, micsoda, nem értettw, mit kérdezek, mondom mégegyszer gáztubus, nincs, megyek tovább. A Fierul (VAS) ott van húsz méterre, indulok, megyek tíz métert kijön az őr a háztartási üzletből, nézem, na vajon mit akar ez is, üldözési mánia az egész világ a karantén miatt. Int a pasas, megállok, odajön, azt mondja van neki otthon egy gázpalackja és nincs rá szüksége, leszokott a dohányzásról és ha kell nekem, nekem adja. Nézem, há' persze, hogy kell, és megbeszéljük, másnap lehozza, ez lett volna péntek, húsz lej volt, azt mondja és, ingyen nekem adja, mondom nem, kifizetem, aztán megegyeztünk tíz lejbe, de másnap elfelejtettem bemenni. De nem oda Buda, még benézek, nem akaromcserben hagyni a hapsit, egy ilyen jó ötvenes, pirosposgás, látszik, hogy leszokott a dohányzásról. De most, hogy rájöttem apámnak a gázára, nem tudommég vegyem meg azt ne vegyem meg azt a pasastól, mert egyszerüen nem éreztem magam képesnek arra, hogy megnézzem miből áll megtölteni egy gázgyújtót, de úgy néz ki mégis próba - szerencse, megcsináltam. Óriási, nem ?