Sziasztok,
Szerintetek lehet hogy a "vírus helyzet" miatt tettek valamit a csapvízbe, ami inaktiválja az amilázokat?
Most főzném az 5. sörömet, az első négynél 60 perc cefrézés után mindig meg volt a negatív jódteszt.
Most tartok 2.5 óránál és még mindig belilul a lőre, a jódtól. Kezdek kissé ideges lenni...
Ahogy eddig is, egy nappal előre kiengedtem a csapvizet, hogy kiszellőzzön belőle a klór.
2kg viennát, 2kg extra pilst, 1 kg bohém pilst, és 4 kg wheat blond búzamalátát cefrézek.
54 fokon cefréztem be, így hagytam 10 percig, majd melegítés 65 fokra, aztán egy óra pihentetés és az első jódteszt.
Azóta felmelegítettem 70 fokra, eltelt még másfél óra, de még most is rossz az eredmény.
Szerintetek mi lehet a gond?