FTibcsi82 Creative Commons License 2020.04.25 0 0 3076

Üdv az összes Börgöndöt megjárt veterán testvérnek! 

Véletlen találtam meg a fórumot nagy örömömre. Végig olvastam az utolsó betüig s csak jöttek az emlékek, sajnos képeim nincsenek abban az időben nagyon szigorúan tiltották.82 februárban vonultam a CSRP szervezetébe tartozó akkori helikopter zászlóalj újonctáborába. Az akkori CSRP. pk Kocsis János vezérőrnagy törzsfőnöke Schmidt István vörngy, zászlóalj pk.Illikman Rezső ales.töf. Hargitai Ferenc örgy. alias gyilok . Ujonc század pk. Kara György százads.cuci bácsi, helyettese Ozsváth főhadgy. Ozsi bácsi, töf. Vékás Kovács Elek százads.Kelemen őrvezető a tüzoltóktol volt a kiképzőnk(tüók főnöke a Burján főtörzs jó fazon volt).Eskü a salakos focipályán ,rövid eltáv s irány a század, műszaki és reptérkarbantartó ami igazábol csak egy szakasz, pk.Városi törzsörm. Körletünk együtt volt az ÉPKá.-sokkal(Épitő karbantartó szakasz, nem a KAFÉVosokkal kevrendő össze.Normális öreg katonák,a gumik se nagyon maricskolgattak,általában kijártunk a lakótelepre vagy HEMO kőrül végeztünk nem túl megeröltető munkákat.Mivel a kapun kívül voltunk a kisboltban mindig tudtunk venni egy kis bort, a műszaki pótlékból meg nyársat sütöttünk és így nem is telt nehezen a kopasz élet. Más alkalommal a reptér közepén kellett kicserélni 1-2 gyeptéglát a toronnyal szemben mert a le és felszálló helikopterek kerekei kikoptatták.Időben ez nem volt hosszú, így hát megint csak sütögetés a reptér Báránd felé eső szélén. Most alkoholunk nem volt de munkaidő végéig fedetlen felső testtel napoztunk a fűben heverészve. De most essék szó a technikárol is ekkor még renszerben volt a Mi-1 és a Ka-26, az utóbbi repült többet.A Kamovnak jellegzetes hangja volt a 2 db 7 hengeres csillag motorjával. A hajózókat nem ismertük név szerint. Néha részt vettünk repülés elött a szolgálatok eligazitásán a torony előtt felsorakozva.Itt ismertük meg Keserű Sándor százdost, jó fej volt. Egy hétre a gyenguszra vezényeltek engem és pár srácot más századokbol EÜ "tökösnővér"tanfolyamra amit Bankovics orvos örngy. tatott. Nem teltek rosszul napjaim a műszakiaknál ,de május közepe felé hivat Városi törzs. áthelyeznek az őrszázadhoz,le is esett az állam, vége a jó életnek minden 2. nap 24-órás őrzolgálat. Mára ennyi,de írok majd.