kentaur01 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 5052

Andrea kérésére megpróbálom felvázolni az olaszos paradicsomos cukkini receptjét. Ahogy írtam a másik topicban mi nagy mennyiségben gyártottuk korábban mivel nagyon megkönnyíti a főzést leginkább a gyermekem számára mert ő nem éppen a fakanál ördöge. Ha már a nem kevés munka után a polcon áll a szósz az üvegekben 15 perc alatt is tudunk egy ételt elkészíteni.

Egy elnagyolt receptet tudok adni mert mi is csak ez alapján dolgozunk. Nyilván kell cukkini. Nem gond ha nagyok csak ne ne legyen fás. Sőt általában nagyokból csináljuk. 

Most jön a neheze. Kiszednük kanállal a magokat ügyesen és pici kockákra vágjuk a cukkinit. Ne legyen nagyobb 5 mm nél. Ha kisebb az még jobb. Hát....nem kis munka.....miután ezzel végeztünk és megittunk 3 sört is mert anélkül nem menne.....hagymát dinsztelünk aztán a cukkinit rádobjuk és puhára dinszteljük azt is. Ekkor ráöntjük a paradicsomos szószt vagy nem is tudom minek nevezzem- mi a saját kecsapunkat használjuk-a lényeg hogy egyszerűen csinálunk egy olaszos ízvilágot oreganó bazsalikom kakukkfű stb. Aki érti az tudja miről beszélek. Összerottyantjuk aztán mehet az üvegbe. Kivételesen nem kicsi üveget használunk mert nem gond az ha több hiszen a tészta felszívja. Na szóval száraz dunszt kb ennyi.

De a lényeg most jön. 

Hogyan használjuk fel?

Mindjárt írom csak ezt elküldöm mert ha elvész az írásom hülyét kapok