Bár az érdekes párhuzamainkról már volt szó :) és ismét előkerül.
Anno '91-ben ellopták a Ladámat, és a biztosító a havi 150 Ft-os CASCO miatt fizetett érte 185e Ft-ot (nyilván volt benne brutál hi-fi meg bőrdzsekik meg értékes crowakészlet is :)).
Rá kb. 3 hétre sógorom hívott, hogy négyen mennek Hollandiába autókat venni taxizásra, de a sofőr visszamondta, így kellene valaki, aki hazavezeti azt az autót, amivel kimennek. Fizetni éppenséggel nem tudnak, de a koszt és kvártély jár, ofkóz. Agyaltam két percet, majd kimentem nővéremékhez, és másnap reggel indultunk is. Ott kint mindenki tudott autót venni, kivéve sógoromat :) ám egy kereskedésben feltűnt egy bizományban beadott 316-os BMW, jó áron. Miután kiderült, hogy 50es fazoné volt, aki 9 év után cserélte le újra, és még beszélni is tudtunk vele, nomeg egybenlévőnek tűnt, ezt vettük meg hamár sógorom nem jutott megfelelő taxisMergához (filmgyárazáshoz kellett volna neki).
Mire hazaértünk vele, a kinyomócsapágy persze elhunyt, de a vételárat, adókat, vámot és a kuplungszettet is összeadva 197e-ből állt meg a végén.
Azt mondanom sem kell, milyen iszonyúan hatalmas királyság volt '91-ben egy 21 éves nyikhajnak a 90 lovas BMW 316 (mindez cca. 12e forintért).... legegyszerűbben fogalmazva is életreszóló emlék és élmény.
Na, ez az autó volt bézs színű :)
És ez a bézs köszönt vissza C4ST-nél is, mikor megláttam.
'13 óta tetszik ez az autó, a tökfekete rohadtul cool. De tudom, milyen kényes a sötét szín tkp. mindenre, milyen rihadtul felforrósodik napsütésben, illetve vagyok/voltam annyira individualista, hogy zsigerből - azaz nem tudatosan, de végül is úgy is - kerüljem a nyárspolgárok értékrendjét, azaz menő vagyok fekete autóban, i-ez meg i-az, Samsung, Skoda, VW, Audi, Toyota, stb. stb, ezért a '97-es Megane után már csak világos színben választok autót.
És akkor kaptam képeket egy kedvezményes szalonautóról, mely bézs volt.
Addig nem is tudtam, hogy létezik bézsben. De amint megtudtam, megláttam, feltörtek a BMW-s emlékeim, és tiszta sor volt, az kell nekem (bár kereskedő szerint pont olyan, mintha csak lealapozózták volna, de a festés még nem került rá).
Azóta sem bántam meg :)
Roppant jól néz ki szerintem, az orr dögösségét a krómokkal kiegészítve elegánssá, de mégsem hivalkodóvá teszi ez a szín. Olyannyira, hogy hiába hétéves ez a modell, mégis vagy tucat ismeretlen fejezte ki tetszését, random, az utcán.
BMW tulajjáválásom előtti napon
BMW tulajként (parkolóban pihi)