Sas: Talán Dark Force-ra gondoltál...
Ez az szellem dolog érdekes.
Ötletem van:
Javítsatok ki ha tévedek, de a New Hope végén csak Luke hallotta Ben hangját a menekülésnél és a célzásnál.
A Birodalom visszavágban csak Luke és Yoda látta (a Hoth majd a Dagoba rendszer) Obi-Wan szellemét.
Ben, Yoda és az öreg Anakin szellemét pedig a Jedi visszatér végén csak Luke látta , esetleg még Leia.
Ebből én azt szűröm le, hogy ha egy jedi megpunnyad, esetleg! lénye egy részét átmentheti az erőbe és csak az erő birtokában lévő kiválasztottak számára lesz látható.
Vagy egyszerűen halálával az általa birtokolt erő vagyülhet a kiválasztott jedi erőjével:-) és a továbbiakban lényegileg a kiválasztott vetíti ki a szellemét és a másik tudata, tapasztalata csak tudat alatt létezik benne.
Igy pl. Ben átmentette bizonyos részét Luke-ba, a Dagoba rendszerben Yoda rajta keresztül érzékeli Obi-Wan-t. Később Yoda és Anakin is "átmenti" önmaga egy részét Luke-ba. Leia-esetleg rajta keresztül érzékelheti őket.
Na most citromírás következik, a kényeskedők végett (highlightolja aki olvasni akarja).
Amikor DarthMaul kifordítja Qui-Gon belét attól, hogy ez nem lett tárgyalva nem tudhatjuk, hogy lénye nem lett-e része Kenobinak.
Az elégetés pedig csak egy szertartás és semmi köze nincs a szellemé alakuláshoz.
Szerintem.