nünüke88 Creative Commons License 2020.04.16 0 0 47997

Szerintem alaptalan, hogy V. apja lenne. Én egy anyai ágú rokonságot tudnék elképzelni köztük. Ha Credence amerikai lett volna, meg is lenne az alapja. Az amerikai varázslósuli alapítója egy elszökött Gaunt (Gomold) lány volt, Mardekár leszármazottja, aki azért ment Amerikába, hogy elmeneküljön az aranyvér-fanatikus nagynénjétől.

Neki lett egy mugli férje, egy boszorkány és egy kvibli lánya. A boszorkány lánya megszakította a vérvonalat, a kvibli viszont kiházasodott muglik közé, és voltak gyerekei...tehát Mardekárnak vannak mugli leszármazottai Amerikában, és lehet számítani "sárvérű" varázsló leszármazottra, mivel ők muglik közé kiházasodott kviblik leszármazottai.

Csak hát Credence Angliából került Amerikába, ezzel ez a vonal ugrott. De a Dumbledore-vonal szerintem Grindelwald hazugsága. Vér szerinti öccse a kronológia miatt sem lehet Albusnak.

Szerintem őt az alternatív Denemnek szánja az írónő, aki képes szeretni, és más döntéseket hoz majd, és aki megteremti a kapcsolatot Nagini és V. között.

Érdekes számomra, ahogy Rowling viszi ezt a vonalat, hogy a személyiségfejlődést az elhanyagolás a direkt bántalmazásnál is jobban károsítja. Dumbledore-ral még ki is mondatja azt hiszem, Sipor kapcsán, hogy a rideg közönynél nincs rosszabb. 

Harry, Credence, Piton, Sirius gyerekként direkt bántalmazás áldozatai voltak a családjukon belül, mégsem lettek pszichopaták, Denemet gyerekként elhanyagolták érzelmileg, tényleges bántalmazásról azonban nem esett szó, mégis pszichopata lett.

Rowling elve úgy tűnik az, hogy a beteges, torz, rossz család is jobb a semmilyennél, és a bántalmazva "foglalkozás" is jobb, mintha csak úgy hagynak valakit felnőni. Én nem tudom, ez mennyire lehet így a valóságban, az tény, hogy a klasszikus árvaházas modell nagy károkat okoz, mert már a csecsemőkorban kulcsfontosságú, hogy legyen dajkálás meg személyes odafigyelés. De azért a gyerekkorukban vert és abuzált emberek is nagy arányban lesznek súlyosan torzult személyiségűek, szóval nem biztos, hogy a bántalmazó család jobb a semmilyennél.

Előzmény: neofrix baszmacs (47996)