The Rocketeer
2020.04.16
|
|
0 0
26804
|
Sziasztok!
Kb. tíz napja főztük le a fiammal első sörünket, az ajánlások ellenére egy lagert. Pompásan leerjedt, jó íze volt már akkor, kb. egy hét után. 4 g/0,5 l cukor ment az üvegekbe, és két napot kapott még úgy 12-13 fok körüli hőmérsékleten. Azóta 3-4 fokon van tartva (két napja), egyet kinyitottam most, és kevés a széndioxid, meg a hab. Működik a lager élesztő ezen az alacsony hőmérsékleten (leírás szerint 9-22 fok, FERMENTIS SAFLAGER S-23), vagy adjunk neki inkább 10 fok fölötti hőmérsékletet még egy darabig? Vagy már kinyírtuk...? Az üveg alján van némi lerakódás, nem sok.
Annyi még, hogy a palackba fejtéskor a lefejtő cső végére rákötöttem azt a finom lyukú komlóforraló zsákot, amit küldtek az alapszettben, lehet nem jutott át elég élesztő?
Remélem érthető voltam, kösz előre is a hozzászólásokat! |
|