Mozo66
2020.04.07
|
|
0 1
15069
|
Nekem az a véleményem hogy az alany kiválasztásánál elsősorban a talaj és a művelés módját kell figyelembe venni . Pl . ha meszes száraz a talaj és nincs mód rendszeres öntözésre akkor mandula vagy mandula-barack hibrid ha semleges talaj és mód van öntözésre akkor egy jól szelektált vadőszi jó választás lehet ... későbbi indulás fagyrepedésnek ellenáll kisebb az intolerancia alany -nemes között .
Most ilyen brutális fagy után mindenki próbál kitalálni valamit de azért nem lesz minden évben ilyen fagy és akkor a többi dolog is lényeges lesz .... szárazságtűrés , gyümölcsméret , szineződés , hozam ...stb ezekben meg jó a Gf alany . Persze más alanyok is jók lehetnek de pl az Ishtara a korai indulásával lehet hogy ebből a szempontból nem a legjobb . Én továbbra is fenntartom , hogy a nemes többet számít mint az alany ezen a téren . Ma néztem pl az Amandát ami igen korai fajta ellenére messze jobb túlélést mutat mint bármelyik Royal sőt azt is megkockáztatom , hogy az 1 so Amandán több lesz mint 4-5 sor Royalon . Amúgy az Amandán is viszonylag későn fakadnak a lombrügyek a koraisága ellenére . |
Előzmény: Lajos720 (15068)
|
|